10.000 militairen en 250 vliegtuigen: grootste luchtoefening ooitHet is de grootste gezamenlijke oefening van het militaire bondgenootschap NAVO ooit. In Duitsland zijn 10.000 militairen en 250 vliegtuigen ingezet voor de oefening. De militairen en vliegtuigen komen uit de VS, Turkije en verschillende Europese landen, waaronder ook Nederland.

Daar gaan ze oefenen voor als er oorlog is ergens. Zo leren de militairen uit verschillende landen hoe ze samen moeten werken.

Vliegbasis Volkel

Daarom gaan de militairen de komende tien dagen zo’n 2.000 vluchten uitvoeren met militaire vliegtuigen. Dat gebeurt vooral boven Duitsland en ook boven de Noordzee ten noorden van Nederland. De Nederlandse vliegbasis Volkel is een van de plekken die gebruikt worden bij de oefening.

Nederland zet acht straaljagers in voor de oefening vanaf de vliegbasis in Noord-Brabant. Het zou dus kunnen dat je die toestellen hoort vliegen.

Wat is de NAVO?

De NAVO is een militaire samenwerking tussen tientallen landen. Ook Nederland is erbij aangesloten. We maakten eerder deze video over wat de NAVO is en doet.

Oefenen voor gevechtssituaties is belangrijk voor het leger van een land. Zeker sinds Rusland Oekraïne is binnengevallen willen de landen aan Rusland laten zien dat ze sterke legers hebben.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven