Posted on Leave a comment

15 jaar voor overvallers die schietend door weiland vluchttenHet leek twee jaar geleden wel een actiefilm: een grote achtervolging in een weiland na een overval op een busje vol goud. De kogels vlogen in het rond en elf mensen werden opgepakt. Vandaag hoorden de meesten hun straf.

De overvallers krijgen tussen de 2 en 15 jaar gevangenisstraf.

Wat is er gebeurd?

Een groep criminelen probeerden in 2021 in Amsterdam met veel geweld een busje te overvallen waar geld en waardevolle spullen in werden vervoerd. Er werd ook in de lucht geschoten met zware wapens.

Na de overval sloeg de groep met de buit op de vlucht en ontstond er een achtervolging met de politie. Een aantal verdachten vluchtten een weiland in bij het dorp Broek in Waterland. Uiteindelijk werden 11 mensen opgepakt. Eén verdachte kwam om het leven door een politiekogel.

Een groot deel van de gestolen buit van 14,5 miljoen euro werd al snel teruggevonden. Een deel ter waarde van 4 miljoen euro is nog altijd zoek.

De hoogste straf (15 jaar) geldt voor twee van de overvallers. Eentje van hen is de bedenker van de overval. De ander heeft gericht op agenten geschoten.

Erg gevaarlijk

De rechter vond dat de overvallers heel erg gevaarlijk.

Eerder maakten we deze video over de overval:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Replace uw browser naar Web Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *