Posted on Leave a comment

250.000 euro schade in Dokkum: 'Het was de kat! Of toch niet..?'



Wie heeft voor een enorm bedrag aan dingen kapot gemaakt in het gemeentehuis in Dokkum? Vorige maand gebeurde het en kreeg een kat de schuld. Maar nu is de gemeente er niet meer zo zeker van.

De kat zou ruim een maand geleden het gemeentehuis van de Friese plaats stiekem zijn binnengeslopen.

Kraan open

Het gemeentehuis was toen pas verbouwd. De kat zou volgens de gemeente een kraan open hebben weten te draaien. En daardoor kwamen vloeren onder water te staan en lekte het ook de kelder in.

Zo zag het gemeentehuis er toen uit:

Doordat alles nat was, zou er voor tienduizenden euro’s aan schade zijn, zegt de gemeente Noardeast-Fryslân. En het gemeentehuis in Dokkum kon voorlopig niet open.

Nu de schade is onderzocht blijkt die nog veel erger dan gedacht: er zou voor 250.000 euro aan spullen kapot zijn gegaan.

De verbouwers hadden al langer door dat er een kat in het gebouw zat. Maar het lukte ze niet om hem te vinden. Wel vonden ze af en toe wat sporen die de kat had achtergelaten.

En daarom dachten ze dus dat de kat de schade had veroorzaakt.

Maar nu denkt de gemeente dat het misschien toch geen kat was die de waterschade heeft veroorzaakt. Er is helemaal geen bewijs voor gevonden. En de kat is er ook niet op betrapt.

Er is ook onderzocht of het niet de schuld was van een mens, dat bijvoorbeeld de kraan open had laten staan. Maar dat is volgens de gemeente ook niet zo. Hoe het dan komt dat de kraan open stond en het gemeentehuis overstroomde, is nog steeds een raadsel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *