28 miljoen voor kappers-softwarebedrijf Salonkee
Het Luxemburgse Salonkee, aanbieder van software program voor kappers en schoonheidssalons, heeft 28 miljoen euro opgehaald bij een groep investeerders, waaronder het Amerikaanse PeakSpan Capital, Belgische Fortino Capital en het Nederlandse Newion Companions.

Er zijn volgens Salonkeer in Europa ruim 800.000 kap- en schoonheidssalons, die doorgaans niet uitblinken digitalisering. Met de nieuwe kapitaalboost wil het bedrijf dan ook Europees flink uitbreiden, meldt de Belgische zakenkrant De Tijd.

Salonkee is opgericht in 2017 in Luxemburg en is met zijn producten al actief in België, Nederland, Zwitserland en Duitsland. Er werken ruim dertig man  bij het bedrijf.  

De startup biedt de kappers- en schoonheidssector een digitale device voor salonbeheer om hun afspraken, klantendatabase, inventaris en boekhouding beter te organiseren. Daarnaast biedt het klanten van kappers en schoonheidsspecialisten een on-line platform om afspraken te maken en beoordelingen achter te laten.

In 2019 haalde het al één miljoen aan zaaikapitaal op en in 2021 6,2 miljoen euro bij een groep investeerders, waaronder toen ook al Fortino (het durffonds rond ex-ceo van Telenet en ex-voorzitter van KPN, Duco Sickinghe).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top