4PS Group in Liechtensteinse handen
Bouwautomatiseerder 4PS Group wordt overgenomen door Hilti Group. Dit Liechtensteinse bedrijf levert al sinds 1941 toonaangevende producten, software program en diensten aan bedrijven in de bouwnijverheid. Met de aankoop uit Ede zet Hilti een belangrijke strategische stap om zijn software-activiteiten in de bouwnijverheid uit breiden.

4PS, opgericht in 2000 in Nederland, biedt software program voor bedrijven in de bouw, gww (grond-, weg- en waterbouw) en installatie. De bouwautomatiseerder is niet alleen actief voor Nederlandse aannemers maar heeft de afgelopen paar jaar zijn activiteiten uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk, België en Duitsland. Onder de vleugels van Hilti wil 4PS internationaal verder groeien.

De 4PS Assemble-software, gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Enterprise Central, biedt bouwspecifieke functionaliteiten waarmee bedrijven de levenscyclus van projecten kunnen beheren. Met de 4PS-oplossingen breidt de bouwdienstverlener uit Liechtenstein zijn softwareaanbod uit, naast zijn oplossingen voor asset administration (ON!Observe) en bouwplaatsmanagement (Fieldwire).

Schaan

Bij de 4PS Group werken ruim 350 man, inclusief het administration. De huidige aandeelhouders van het bedrijf, Wim Jansen, André Overeem en Martin Westerink, blijven aan in de raad van bestuur om de integratie in de komende jaren te ondersteunen. De acquisitie moet nog worden goedgekeurd door marktwaakhond ACM.

De Hilti Group, opgericht door Martin en Eugen Hilti met het hoofdkantoor in Schaan, is vooral bekend van zijn boorhamers. Er werken wereldwijd circa dertigduizend medewerkers, waarvan ongeveer 1900 in het vorstendom. Het bedrijf is actief in 120 landen. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Berkel en Rodenrijs.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top