5CS Capital Companions koopt IT creation
Investeerder 5CS Capital Companions heeft IT creation overgenomen. Het voegt deze infrastructuurdienstverlener uit Papendrecht toe aan de ‘managed options groep’ waartoe ook Databalance en SJ-Options behoren.

In september 2020 stapte 5CS in bij it-dienstverlener Databalance. Doel is een groep it-bedrijven samen te stellen die een sterke positie in Nederland als ‘managed it options companion’, gespecialiseerd in cloudoplossingen, innemen. In oktober 2021 volgde een nieuwe overname: SJ-Options, een aanbieder van het ontwerpen, implementeren en beheren van datamanagement-oplossingen. En nu is het de beurt aan IT creation, gespecialiseerd in het ontwerpen, implementeren en beheren van bedrijfskritische en innovatieve it-infrastructuren.

Voor Databalance en SJ-Solutions biedt de samenwerking met IT creation de mogelijkheid om maatwerk uit te breiden met moderne werkplekoplossingen, aangevuld met kennis van it-infrastructuren. ┬áBij het in 2003 opgerichte Papendrechtse bedrijf werken zo’n veertig man. Met de toevoeging van IT Creation ontstaat er een groep van circa honderd werknemers die de omzet van vijftig miljoen euro nadert. Directeur/oprichter Hans de Jongh is toegetreden tot de groepsdirectie.

Investeerder 5CS Companions uit Hilversum bouwt ook aan een andere it-groep: Microsoft-specialist Axelio. Daartoe behoren inmiddels Bend, Newminds, Pixelzebra en Xperit.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven