5G is toegangspoort tot zakelijke kansenDe pandemie was de katalysator voor een van de grootste en snelste adopties van technologieën in de moderne geschiedenis. Bedrijven werden zich bewust van de noodzaak en het gebruik van videogesprekken voor vergaderingen, besprekingen en dienstverlening. Het besef kwam dat betrouwbare telecommunicatienetwerken essentieel zijn. Terwijl de mediahype rondom 5G aanvankelijk gericht was op consumenten op zoek naar thuisamusement en gamen, schakelen industrieën nu over op 5G.

Vandaag de dag beseffen bedrijven hoe 5G de brug zal zijn naar krachtigere cell edge computing (mec) in verschillende sectoren terwijl zij winstgevend blijven voor exploitanten. Het helpt werknemers in dynamische omgevingen die betrouwbare en snelle communicatie nodig hebben – van monteurs op afgelegen locaties tot medisch spoed personeel en logistieke chauffeurs die onderweg zijn. Laten we de financiële mogelijkheden van 5G niet vergeten: 208 miljard greenback voor Europese bedrijven die een volledig 5G-platform implementeren. Er wordt ook verwacht dat 5G tegen 2035 wereldwijd 22,3 miljoen banen zal ondersteunen.

Muziekfestival

“Met de uitrol van 5G maken sommige landen er zelfs een prioriteit van om dekking op het platteland voorop te stellen “

De onvervulde verwachtingen van 4G, waaronder de fragmentarische dekking en de voorkeur voor stedelijke gebieden boven het platteland, worden nu gerealiseerd met 5G. Met de uitrol van 5G maken sommige landen er zelfs een prioriteit van om dekking op het platteland voorop te stellen en er zijn al een aantal 5G-netwerken waar bedrijven gebruik van kunnen maken.

Sommige 5G-netwerken zijn openbaar en bedrijven kunnen betalen voor een stukje van de bandbreedte through een entry level identify (apn) in een specifiek gebied van een stad waar zij actief zijn, of voor een pop-up-evenement zoals een muziekfestival waardoor winkels, logistiek en hulpdiensten toegang krijgen tot snelle connectiviteit als daar behoefte aan is.

Sommige 5G-netwerken zijn privé en specifiek voor een bedrijf. Dit kan nodig zijn vanwege het aantal gebruikers, de hoeveelheden gegevens die through het netwerk worden verzonden en het verzekeren van  privacy en safety. BT werkte bijvoorbeeld samen met de BBC tijdens de Commonwealth Video games in het Verenigd Koninkrijk om een standalone-5G-privénetwerk te testen voor de uitzending van het evenement.

5G kan gelijktijdige verbindingen met meerdere apparaten en sensoren mogelijk maken, waardoor enorme hoeveelheden gegevens worden gegenereerd, die kunnen worden verwerkt door toepassingen in de cloud of through edge computing. Binnen ondernemingen wordt bijvoorbeeld verwacht dat 5G zal leiden tot de ontwikkeling van een naadloze iot-werkplekomgeving die realtime-samenwerking tussen mensen en apparaten in verschillende sectoren kan ondersteunen.

De gezondheidszorg is een voorbeeld waar 5G naar verwachting een verscheidenheid aan telegeneeskundige toepassingen zal brengen die de standaard zullen worden, zoals patiëntenbewaking en zorg op afstand. Het kan het voor verpleegkundigen en artsen die huisbezoeken doen makkelijker maken om consultants binnen en buiten het huis te videostreamen, of voor ambulancepersoneel dat further ondersteuning nodig heeft bij een incident, of voor operaties wanneer gespecialiseerde chirurgen de patiënt niet kunnen verplaatsen, maar er externe deskundigheid nodig is.

Of neem frontliniewerkers in het veld, zoals medewerkers van elektriciteitsbedrijven op afgelegen locaties die onderhoud en reparaties uitvoeren. 5G biedt de functies die betrouwbare augmented actuality mogelijk maken om kaarten te visualiseren die kabels en leidingen lokaliseren. Nieuwe augmented- en digital reality-technologieën die through 5G tussen gebruikers worden verbonden, beloven altijd en overal realtime-samenwerking bij een breed scala aan taken mogelijk te maken, wat leidt tot effectievere en gedecentraliseerde werkgelegenheid.

En logistieke chauffeurs kunnen real-time updates krijgen over de beste routes op foundation van actuele verkeersveranderingen, zonder dat afstand, een afgelegen gebied of bebouwde stedelijke omgevingen de connectiviteit in de weg staan. Het betekent ook dat consumenten kunnen inloggen op een app of web site op betrouwbare wijze om precies te kunnen zien waar hun pakketten zich bevinden en gedetailleerde updates van chauffeurs kunnen ontvangen.

Hart

Mobiliteit is een belangrijke technologie in veel sectoren. Mobiele apparaten met 5G stellen werknemers in staat om meer te doen. Door de kracht van 5G in hun handen te leggen. kunnen ze taken efficiënter, met meer connectiviteit en nauwkeuriger uitvoeren dankzij de betrouwbaarheid en snelheid die 5G met zich meebrengt.

Een draadloos 5G-netwerk kan het hart vormen van elke mobiliteitsoplossing en fungeren als de belangrijkste facilitator van de constante informatiestroom die bedrijfsprocessen en -successen aandrijft. Maar om de voordelen van 5G te benutten, hebben werknemers de juiste apparaten nodig.

Een collega en technisch directeur heeft me verteld dat in Europa sommige apparaten met 5G gemiddeld dubbel zo snel zijn als 4G-apparaten.

De nieuwere collection tablets en mobiele apparaten op de markt zijn de toegangspoort tot 5G-netwerken voor veldwerkers, zorgmedewerkers en personeel in de logistiek. Maar het is belangrijk dat werknemers 4G-apparaten kunnen blijven gebruiken totdat een onderneming overgaat op een 5G-netwerk, en dat apparaten zijn te vervangen door een geüpgraded bedrijfsapparaat wanneer de 5G-snelheid nodig is.

Sommige apparaten met 5G-ondersteuning hebben downloadsnelheden die ruwweg tien tot veertig procent hoger zijn dan vergelijkbare geteste commerciële 5G-apparaten, waarbij de verwerkings snelheden van 5G-apparaten twee tot drie keer zo hoog zijn als die van 4G lte-platformen.

Met 5G wordt de installatie en configuratie van een groot aantal bedrijfsapparaten eenvoudiger en goedkoper, omdat eindgebruikers het kunnen instellen met behulp van een esim. De eindgebruiker gebruikt de digicam op zijn toestel om een bar- of qr-code te scannen en de installatie en configuratie gebeurt through het 5G-netwerk. Er hoeft geen fysieke sim te worden aangemaakt, geleverd en geïnstalleerd.

Naarmate de functies van de 5G-infrastructuur zich verder ontwikkelen, zullen er nog meer voordelen zijn voor 5G-bedrijfsapparaten, en een sterk rendement op de investering.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven