Aangeslagen Vinícius doet indringende oproep en deelt bewijs – Voetbal Worldwide


Voor Vinícius Júnior is de maat meer dan vol na de trieste gebeurtenissen tijdens de uitwedstrijd tegen Valencia. De aanvaller van Actual Madrid roept through Instagram in een assertion op tot actie. Hij ondersteunt zijn tekst met pijnlijke beelden.

Op de beelden is te zien hoe Vinícius in en rond verschillende stadions beledigingen naar zijn hoofd geslingerd krijgt. Veel beledigingen zijn ook nog eens van racistische aard. ‘Bij iedere uitwedstrijd is er weer een onaangename verrassing’, begint de 22-jarige Braziliaan zijn verhaal, daags nadat hij racistisch bejegend werd in de uitwedstrijd tegen Valencia, waarna hij even later zijn zelfbeheersing verloor en rood kreeg.

‘Er wordt steeds gesproken van incidenten, maar nee, dit zijn geen incidenten meer. Het duurt voort en komt tot uiting op verschillende plaatsen in Spanje. Het bewijs is te zien in deze video. Ik vraag jullie: van hoeveel racisten zijn namen en foto’s gedeeld? Ik zal helpen met het antwoord: van niemand. Ik hoef geen valse publiekelijke excuses. Wat ik mis is dat deze mensen vervolgd worden’, zegt de linksbuiten.

Hij gaat verder: ‘Waarom pakken we golf equipment niet sportief aan? Waarom spreken sponsoren La Liga niet aan? Waarom hebben televisiezenders er geen moeite mee dit wangedrag elk weekend uit te zenden? Het probleem is erg groot. Dit is niet voetbal. Dit is onmenselijk.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven