Aantal wilde tijgers in India neemt toeDe afgelopen jaren zijn er steeds meer tijgers bijgekomen in India. Vier jaar geleden waren het er nog 2967 en nu zijn er 3167 geteld. Ook in de jaren daarvoor nam het aantal wilde tijgers langzaam toe.

Vijftig jaar geleden startte de regering van India een programma om de wilde tijgers in het land te beschermen. Het leefgebied van de dieren wordt al tientallen jaren bedreigd. De Indiase premier is dan ook erg blij met het resultaat van de telling.

Jagen op tijgers

Aan het eind van de 19e eeuw leefden er wereldwijd meer dan 100.000 tijgers. Het grootste deel kwam voor in India. Maar in de jaren daarna nam het aantal snel af. Dat komt omdat er steeds meer bomen werden gekapt en omdat er op de dieren gejaagd werd. Rond 1970 zouden er wereldwijd nog maar 1800 wilde tijgers zijn geweest.

Inmiddels is het verboden om op tijgers te jagen.

Hoe worden tijgers geteld?

Boswachters en wetenschappers hebben de afgelopen vier jaar grote gebieden in India doorzocht op zoek naar sporen van tijgers.

Ook hebben ze cameravallen geplaatst. Die weten door een sensor wanneer er een tijger of ander wild dier langsloopt, en beginnen dan met filmen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven