AC Milan gaat eigen stadion bouwen – Voetbal Worldwide


AC Milan en Internazionale gaan in de toekomst hun wedstrijden in een eigen stadion afwerken. Zondag werd bekend dat Milan in zee is gegaan met Studio Manica voor de bouw van een nieuw, eigen stadion. Tot voor kort hadden beide golf equipment nog plannen om gezamenlijk een stadion te bouwen.

Inmiddels heeft de gekozen ontwerper van het nieuwe Milan-stadion bevestigd dat hij aan de slag gaat. Volgens La Gazzetta dello Sport, de krant die het nieuws onthulde, gaat de bouw van het nieuwe stadion in 2025 beginnen en duren de werkzaamheden vier jaar. Het nieuwe stadion zal meer buiten het centrum van Milaan komen te liggen. De ontwerper lichtte al een tipje van de sluier op door te melden dat de capaciteit van het stadion naar 70 duizend gaat en dat het stadion zal bestaan uit twee ringen.

In de tussentijd wordt Stadio Giuseppe Meazza, met een capaciteit van 75 duizend, gewoon nog gebruikt. Het stadion is in de race om een toekomstige Champions League-finale te organiseren en de Olympische Winterspelen worden er geopend in 2026. Milan en Inter delen sinds 1947 het stadion.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top