‘AC Milan verzamelt veel information over jeugdinternational Van Breemen’ – Voetbal Worldwide


In gesprek met VI sprak Finn van Breemen de droom uit om over vijf jaar in de Europese high en de Champions League te staan, dat komt mogelijk eerder dan verwacht uit. De centrumverdediger wordt serieus gevolgd door AC Milan.

Dit is althans de lezing van Corriere dello Sport. De Italiaanse sportkrant weet dat de membership een boel scoutingsmateriaal heeft verzameld over de verdediger die dit jaar van ADO Den Haag naar FC Basel ging. ‘Ruimte voor groei in de ontwikkeling, het prijskaartje en zijn potentie’, omschrijft de sportkrant uit Rome de viervoudig worldwide van Jong Oranje.

Van Breemen blijkt een goal te zijn voor Milan, dat met Tijjani Reijnders afgelopen zomer al een Nederlander toevoegde aan de selectie. Voor Corriere dello Sport is de interesse dusdanig serieus, dat de krant in de speler Van Breemen is gedoken. ‘Hij is een regisseur in de achterhoede, sterk met het hoofd en op aanvallend vlak. Hij bouwt op, geeft leiding aan de defensie en kan ook nog vrije trappen nemen. Van Breemen is een steunpilaar bij Jong Oranje en heeft twee bekende leermeesters gehad bij ADO: Dirk Kuijt en Dick Advocaat.’

VI sprak twee maanden geleden met Van Breemen, over zijn opleiding, zijn doorbraak bij ADO en zijn switch naar Zwitserland.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven