Accenture opent ai-lab in Brussel
Accenture zet in Brussel een lab op poten dat zich gaat richten op artificiële intelligentie (ai). Het lab zal focussen op diensten voor de Europese publieke sector en voor de gezondheidszorg. Het is onderdeel van de miljardeninvestering in ai die Accenture heeft aangekondigd.

Het lab in Brussel is een speciale ruimte in een bestaand kantoor van Accenture in de Belgische hoofdstad. Wanneer het in september volledig van begin gaat, zal er een kernteam van vijfentwintig  mensen ter plaatse zijn, met nog eens ongeveer negentig mensen elders in Europa die hun experience zullen aanbieden in technologieën zoals ai, pc imaginative and prescient, pure language processing, accountable ai en statistics modelling. Dat schrijf Pc Weekly.

Het lab maakt deel uit van Accenture’s recente aankondiging in juni dat het drie miljard greenback gaat besteden aan zijn data- en ai-praktijk, waaronder het toevoegen van veertigduizend ai-experts aan het personeelsbestand, het doorvoeren van overnames en het trainen van het bestaande personeel.

Hiervoor wordt dus ook het kantoor in Brussel ingeschakeld. In tegenstelling tot heel wat andere grote (Amerikaanse) it-bedrijven beschikt Accenture in België over een uitgebouwde lokale aanwezigheid met ook flink wat medewerkers.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top