Acteur die cameravrouw doodschoot krijgt geen strafActeur Alec Baldwin krijgt geen straf voor het per ongeluk doodschieten van een cameravrouw op een filmset.

Wat is er gebeurd?

In oktober 2021 nam acteur Alec Baldwin de western-film Rust op in de Verenigde Staten. In de movie zitten ook schietscènes. Toen Alec Baldwin zo’n scène op wilde nemen, ging het mis.

Het pistool ging af en cameravrouw Halyna Hutchins werd geraakt. Ze overleefde het niet. Zoiets gebeurt bijna nooit en daarom was het wereldnieuws.

Volgens de staat New Mexico, waar het ongeluk plaatsvond, zijn er nieuwe feiten over het ongeluk naar boven gekomen. Daar moet eerst onderzoek naar worden gedaan. Daarom kan de bekende acteur nu geen straf krijgen.

Baldwin heeft altijd gezegd dat het overlijden van de vrouw niet zijn schuld was. Het was volgens hem niet de bedoeling dat er echte kogels in het wapen zaten.

In een interview van een tijdje terug, vertelt hij erover.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Replace uw browser naar Web Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De vrouw die op de set toezicht hield op de wapen moet nog voor de rechter komen. Of zij straf krijgt is nog niet bekend.

Sinds gisteren zijn de opnames van de movie Rust weer begonnen. Het filmen heeft anderhalf jaar stilgelegen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven