ADO geeft gasoline bij en wil stunten met komst Toornstra – Voetbal Worldwide


Jens Toornstra (34) kan de cirkel helemaal rond maken. De middenvelder van FC Utrecht wordt namelijk begeerd door ADO Den Haag. Vanwege de geringe speeltijd van de routinier denkt de membership uit de Keuken Kampioen Divisie de oud-speler van de membership te kunnen verleiden tot een overstap.

De komst van Toornstra zou de torenhoge ambities van ADO Den Haag onderstrepen. De membership hikt tegen promotie naar de Eredivisie aan en wil door de veteraan te strikken, het kwaliteitsniveau van de selectie verder opvoeren. Ook is de eventuele rentree van Toornstra voer voor romantici, omdat ADO hem veertien jaar geleden een kans in het betaalde voetbal bood.

Through FC Utrecht belandde Toornstra daar bij Feyenoord, waar hij landskampioen van Nederland werd, de KNVB-beker received en de finale van de Convention League bereikte. Omdat zijn speeltijd in Rotterdam-Zuid minder werd, koos Toornstra na acht seizoenen in De Kuip voor een terugkeer naar FC Utrecht.

In De Galgenwaard werd zijn tweede termijn een minder succes, terwijl de speeltijd van Toornstra sinds de komst van coach Ron Jans gereduceerd is. Daar hoopt ADO van te profiteren, al zal het ver moeten gaan voor de aanvallende middenvelder, die een riant salaris verdient. Vanwege zijn aflopende contract komende zomer denkt ADO echter Toornstra te kunnen overtuigen.

De mogelijke komst van Toornstra is een bevestiging van de plannen van ADO, dat deze winter hoog inzet met oog op het restant van het seizoen. De membership schroomt niet om stevig te investeren en wil iedere linie te versterken. Dat moet gebeuren met geroutineerde spelers van kwaliteit, die er direct staan, zoals Toornstra, maar ook doelman Nick Marsman, verdediger Jordy Buijs en aanvaller Alex Schalk.

Overigens is er ook in de Eredivisie interesse voor Toornstra. FC Volendam en Heracles Almelo bekijken de mogelijkheid om hem te strikken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven