Advocaat haalt Brenet direct bij Curaçao-selectie vol bekende gezichten – Voetbal Worldwide


Dick Advocaat heeft Joshua Brenet (30) direct bij de nationale ploeg van Curaçao gehaald. De verdediger was pas sinds kort beschikbaar voor De Kleine Generaal, maar is voor de interlands met Barbados en Aruba direct bij het keurkorps gehaald.

In de selectie van Advocaat zitten sowieso veel bekende gezichten, met onder anderen Jürgen Locadia, Nathangelo Markelo, Ar’jany Martha, de gebroeders Bacuna en Vurnon Anita. Nino Fancito (Jong FC Eindhoven) keeper en Tyrick Bodak (Jong SC Cambuur) zijn de enige twee spelers in de selectie zonder ervaring op de hoogste twee niveaus van Nederland.

Brenet, die in het verleden nog twee interlands speelde voor het Nederlands elftal, zit momenteel zonder membership. Hij werd veroordeeld tot een celstraf van een maand wegens het tot twee keer toe rijden zonder rijbewijs. Daardoor werd zijn verbintenis bij FC Twente ook voortijdig beëindigd.

Curaçao is de nummer negentig van de FIFA-wereldranglijst en zit voor de tweede ronde van de WK-kwalificatiecyclus in een groep met Haïti, Sint Lucia, Barbados en Aruba. Advocaat, die nog altijd ongeslagen is in zijn huidige functie, hoopt na de toezegging van Brenet ook nog op andere grote(re) namen, onder wie Justin Kluivert, Sontje Hansen, Riechedly Bazoer en Tahith Chong.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Scroll naar boven