AEK mist zijn belangrijkste aanvallers tegen Ajax – Voetbal Worldwide


Matias Almeyda heeft flink wat kopzorgen op weg naar de uitwedstrijd tegen Ajax. De coach van AEK Athene moet met identify voorin noodverbanden leggen voor het Europa League-duel in de Johan Cruijff Area.

Start oktober stonden de Griekse topclub en de Amsterdammers al tegenover elkaar. Bij de thuisploeg moesten Ezequiel Ponce, aanvoerder Sergio Araujo (foto) en Orbelín Pineda toen als meest aanvallende spelers voor het gevaar zorgen. Zij zijn er bij de return niet bij. Pineda raakte tijdens een coaching geblesseerd, Ponce kampt met een spierblessure en Araujo heeft de race tegen de klok om match te zijn voor het duel met Ajax ook niet gewonnen.

Almeyda kan bovendien ook geen beroep doen op eerste doelman Cican Stankovic (blessure) en de geschorste Mijat Gacinovic. Wel van de partij: Nordin Amrabat. De verwachting in Griekse media is dat de 36-jarige ex-speler van onder meer PSV en Galatasaray vanaf de rechterflank gaat spelen. Achterin is er plek voor Domagoj Vida, de Kroatische verdediger die een veelbesproken verleden heeft met Ajax en scoorde in de eerste ontmoeting in deze groepsfase van de Europa League.

Ajax moet donderdagavond winnen om de Grieken voorbij te streven en derde te worden in Groep B. Een derde plaats zou plaatsing voor de tussenronde van de Convention League betekenen en dus een vervolg van het Europese avontuur.

Verwachte opstelling AEK: Athanasiadis; Sidibé, Vida, Moukoudi, Hajsafi; Szymanski, Galanopoulos; Amrabat, Mantalos, Zuber; García.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven