AFC zorgt voor nieuwe stunt en rekent af met PEC Zwolle – Voetbal Worldwide


AFC heeft woensdagavond in het bekertoernooi voor een daverende verrassing gezorgd. Op eigen veld werd na een late treffer Eredivisionist PEC Zwolle geƫlimineerd door de nummer tien van de Tweede Divisie, het derde niveau in Nederland.

PEC Zwolle had de wind de afgelopen weken in de zeilen. De laatste twee uitwedstrijden werden er in de Eredivisie vier punten gepakt, waardoor de ploeg van coach Johnny Jansen met veel vertrouwen naar Amsterdam afreisde. Niet voor een ontmoeting met Ajax, maar om de amateurs van AFC te treffen. Het werd een lastige avond. Zeker nadat Jansen in de eerste helft al noodgedwongen Lennart Czyborra en Lennart Thy moest wisselen.

Na een moeizame eerste helft, moest PEC in het tweede bedrijf het verschil zien te maken. Het zocht wanhopig naar een openingsdoelpunt, maar liep zich keer op keer stuk op de achterhoede van de hoofdstedelingen. Het leek al eerder mis te gaan, need AFC pakte tien minuten voor tijd de leiding. Terwijl het sportpark in Amsterdam ontplofte, werd het feest geannuleerd vanwege vermeend buitenspel.

PEC zou gewaarschuwd moeten zijn, maar het tegendeel bleek. De Zwollenaren stortten zelfs volledig in. En dat allemaal na een gouden wissel van coach Benno Nihom. De oefenmeester bracht vlak voor tijd Wessel Been in de ploeg en koud in het veld kopte de invaller de 1-0 tegen de touwen. Daardoor zorgde AFC voor een stunt en kon PEC met het schaamrood op de kaken de reis naar huis maken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top