Ai is essentiële instrument voor marketeersDe toekomst van marketeers staat op een keerpunt door de volgende brug die geslagen is tussen de kracht van automatisering en advertising. Instruments als ChatGPT, Jasper.ai en Byword geven de copywriter ruimte om meer kwalitatieve content material te creëren in minder tijd. Ook het snelgroeiende HubSpot-platform lanceert binnenkort een eigen ai-toolkit.

Daarnaast wordt het nog meer dan voorheen mogelijk met ai de marketingprocessen verder te automatiseren, voorspellende analyses uit te voeren en de klantervaring persoonlijker te maken.

Er zijn verschillende marketing-onderdelen die baat hebben bij de inzet van ai. Je kunt in de vele instruments bijvoorbeeld blogs schrijven, maar ook adverts optimaliseren en LinkedIn-posts genereren. Maar het belangrijkste is dat je je eigen kennis en experience blijft gebruiken. Met title door de juiste vragen te stellen, en je eigen invalshoek toe te voegen. Een nieuwe rol binnen advertising is geboren: de prompt-engineer.  

Ideas voor het afstemmen van de enter zijn:  

  • Wees specifiek, duidelijk en beknopt;
  • Voeg beschrijvingen en voorbeelden toe;
  • Vraag om een specifiek doel;
  • Schrijf rechtdoorzee zodat ai de boodschap begrijpt;

Voordelen

“Met ai-tools en -technologieën zijn repetitieve taken te automatiseren, waardoor marketeers de productiviteit kunnen verhogen”

Met ai-tools en -technologieën zijn repetitieve taken te automatiseren, waardoor marketeers de productiviteit kunnen verhogen. Ai-technologie biedt bovendien een grotere nauwkeurigheid en snelheid dan handmatige processen. 

Ai-tools bieden de mogelijkheid om gegevens snel te doorzoeken, waardoor patronen en inzichten aan het licht komen die anders onopgemerkt zouden blijven. Denk aan inzichten in klantgedrag, om campagnes op te zetten voor een betere klantgerichtheid, betrokkenheid en uiteindelijk een hogere conversie.   

Ai kan marketeers helpen prestaties effectiever te meten, zodat ze het maximale uit hun digitale marketinginspanningen kunnen halen. Dit biedt een unieke kans voor marketeers die op zoek zijn naar maximale efficiëntie, nauwkeurigheid en roi.     

Veel van de huidige ai-tools bieden uitstekende functionaliteit om kwalitatieve content material te creëren. Daarbij zijn er verschillen te onderkennen wat per instrument de beste toepassing is. Als voorbeeld hieronder de toepassing tussen de inzet van ChatGPT en Jasper.ai  

In de combinatie gebruiken we de ene instrument om ideeën te verzamelen en inzicht te krijgen, en de andere instrument om interessante teksten te creëren op foundation van deze interessante inzichten. De reden hiervoor is dat Jasper.ai het lerend vermogen bezit om de tekst per woord op te zetten op foundation van de enter die je geeft. 

Case examine: copywriting

Ai maakt de baan vrij voor meer taken binnen dezelfde tijd. Maar daarvoor moeten marketeers wel de juiste enter leveren aan ai-tools. Hierdoor heb je in drie eenvoudige stappen al een weblog geschreven. We gebruiken de werkwijze van ChatGPT en Jasper.ai als voorbeeld. 

  • Vraag developments, voordelen, nadelen of specifieke vragen die je hebt uit in ChatGPT. Op foundation hiervan kun je headings van je content material stuk bepalen;
  • Geef enter aan Jasperai en definieer welk kind antwoord je wilt hebben. Denk aan taal, titel, context, thema, key phrases, tone of voice en doelgroep;
  • Vul de enter van ChatGTP in Jasper.ai in en laat Jasper.ai aan de hand van de juiste workflows de paragrafen voor je schrijven;
  • Verify de tekst op inhoudelijke en tekstuele fouten en voeg je eigen experience en ervaringen toe; Controleer op foundation van de integratie van Jasper.ai met SurferSEO de tekst op seo-kwaliteit.  

Nu heb je binnen no-time een full tekst geschreven, die tegelijk geoptimaliseerd is voor het juiste zoekwoord en gecombineerd is met je eigen experience.

Gevolgen voor achterblijvers

“Advertising gaat over het bereiken van de juiste doelgroep en daar toegevoegde waarde bieden”

Advertising gaat over het bereiken van de juiste doelgroep en daar toegevoegde waarde bieden. Hoe beter je communiceert en hoe beter je gevonden wordt, des te beter het resultaat. Zonder de inzet van ai zullen bedrijven kwetsbaar worden om door hun concurrenten op de markt te worden overvleugeld op het vlak van snelle en enough communicatie. Dan moeten deze organisaties een kostbare inhaalslag maken. Om concurrerend te blijven, is het essentieel dat bedrijven het potentieel van ai benutten, zodat ze de concurrentie kunnen bijbenen of zelfs voorblijven.  

Zorg dan als marketeer ook snel dat je de toegevoegde waarde van ai binnen je eigen advertising activiteiten leert kennen en toepassen.

Wetenschapper Bruno van Wayenburg stelt terecht dat ai ook voor verkeerde doeleinden gebruikt kan worden. De gevolgen hiervan zijn bijvoorbeeld plagiaat, het verspreiden van valse informatie en propaganda. We zien echter dat ai-tools deze problemen zelf aanpakken. Zo heeft Jasper-ai een eigen plagiaatchecker geïnstalleerd.  

Daarnaast maken marketeers zich zorgen om hun baan en of ze nog wel genoeg creativiteit kwijt kunnen binnen het gebruik van ai. De rol van advertising zal echter een enorme verandering ondergaan. De taken zullen zich meer richten op vraagstukken rondom ai en editen van content material gecreëerd door ai instruments.   

Als marketeers het meeste willen halen uit ai-investeringen, moeten ze nauw samenwerken met ai-professionals en tegelijkertijd een goed begrip hebben van data-science en analytics. Alleen door echte beheersing van ai en data-science kunnen marketeers het potentieel van ai binnen hun organisatie echt ontsluiten.  

De meest gewenste oplossing, zo stelt Wayenburg, is wet- en regelgeving vanuit de overheid. Hierin zijn ethische principes en voorschriften voor het veilige gebruik van ai op te nemen. 

Geen bedreiging

Ai is een fantastische nieuwe stap die de combinatie van advertising en automatisering zo interessant maakt. Het is zeker geen bedreiging, maar biedt (mits op een goede manier gebruikt) vele mogelijkheden als het gaat om effectivity en kwaliteit.   

Een blijvertje wat mij betreft, waarbij inzicht in de mogelijkheden ervan en de juiste implementatie cruciaal is voor moderne marketeers die hun concurrentie voor willen blijven. Ai-gestuurde analyses kunnen bedrijven helpen geïnformeerde beslissingen te nemen die leiden tot meer winst en efficiëntie. Maar om ai veilig te gebruiken, moeten wel richtlijnen opgesteld worden om de grenzen van ai te bewaken. 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven