Ajax benoemt Van Halst en bevestigt beloning voor rvc – Voetbal Worldwide


Ajax heeft de benoeming van Jan van Halst als voetbalcommissaris bekrachtigd. De oud-voetballer treedt per direct toe tot de rvc, waar hij tot november 2026 deel van uit zal maken. Ajax maakt daarnaast bekend dat de overige rvc-leden een jaarlijkse vergoeding van 25.000 euro bruto krijgen. Daar was veel weerstand tegen.

Met het binnenhalen van Van Halst heeft Ajax een permanente opvolger binnengehaald voor Danny Blind, de vorige voetbalcommissaris. Van Halst (54) speelde in zijn carrière voor Ajax, maar kwam ook uit voor FC Utrecht, FC Twente, Fortuna Sittard en Vitesse. Hij was bij Twente zowel commercieel directeur, technisch directeur als algemeen directeur.

Van Halst krijgt voor zijn werk als rvc-lid een beloning van 45.000 euro bruto per jaar. Voorzitter Pier Eringa moet het met 10.000 euro minder doen, de overige rvc-leden ontvangen 25.000 euro. Dat Ajax de commissarissen financieel beloont, is tegen de wens van de leden, die vinden dat rvc-lid een erebaan is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top