Ajax bereikt akkoord met Arsenal over switch Timber – Voetbal Worldwide


Ajax en Arsenal zijn er helemaal uit over Jurriƫn Timber. De 22-jarige verdediger gaat voor veertig miljoen euro naar Londen verhuizen. De transfersom kan door een aantal (realistische) bonussen oplopen naar 45 miljoen.

Timber stond vorig seizoen al in de belangstelling van Manchester United, maar koos toen nog voor een langer verblijf in Amsterdam. Een jaar later heeft de geboren Utrechter alsnog zijn toptransfer te pakken. Arsenal bereikte al snel een persoonlijk akkoord met Timber en later volgde ook de overeenkomst met Ajax. Nu is de deal helemaal rond.

Zo komt er na negen jaar een einde aan het verblijf van Timber bij Ajax, dat hem in 2014 wegplukte bij Feyenoord. In zijn debuutseizoen stond de verdediger al zestien keer in de foundation, gevolgd door een Eredivisie-seizoen met 29 basisplekken en afgelopen seizoen stond hij zelfs alle duels in de foundation. Ook in de selectie van Oranje is Timber een huge gezicht.

Bij Arsenal, de runner-up van het afgelopen Premier League-seizoen, komt Timber in aanmerking voor de positie rechts centraal achterin en de rechtsbackpositie. Hij moet de concurrentiestrijd aangaan met spelers als William Saliba, Ben White, Rob Holding en Takehiro Tomiyasu. Met Arsenal gaat hij volgend seizoen tevens de Champions League in.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top