Ajax-clubicoon Bennie Muller op 85-jarige leeftijd overleden – Voetbal Worldwide


Bennie Muller is op 85-jarige leeftijd overleden. Ajax meldt woensdagavond dat het een clubicoon heeft verloren, Muller speelde 426 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers. Hij kwam tevens tot 43 interlands voor Oranje.

De in Amsterdam geboren Muller debuteerde in 1958, vlak na de invoering van betaald voetbal, in het eerste elftal van Ajax en zou uiteindelijk tot 1970 aan de membership verbonden blijven. Op internationaal gebied wint Muller in 1962 de Intertoto Cup, in Nederland wint hij vijf landstitels en driemaal het Nederlandse bekertoernooi. Slechts zes spelers kwamen tot meer duels in het eerste elftal van Ajax.

Muller verliet Ajax in 1970, een jaar nadat hij als invaller had meegespeeld in de finale om de Europacup I. Ajax verloor in Madrid met 1-4 van AC Milan. Muller stond nog een seizoen onder contract bij Holland Sport en Blauw-Wit en maakte de Europese successen van de Amsterdammers dus web niet mee. Hij vertrekt bij Ajax als hij steeds minder speeltijd krijgt. De dubbel die Ajax in het seizoen 1969/70 wint, telt voor Muller eigenlijk niet mee omdat hij zo weinig speelt.

Na zijn carrière was Muller nog vaak in het stadion van Ajax te vinden, met zijn grote vriend Sjaak Swart. In het seizoen 2013/14 kreeg de overleden middenvelder de eervolle taak om de kampioensschaal uit te reiken aan aanvoerder Siem de Jong.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven