Ajax draagt Alex Kroes voor als opvolger Edwin van der Sar – Voetbal Worldwide


Alex Kroes moet de nieuwe algemeen directeur van Ajax worden, zo maakt de membership bekend. Kroes is door de raad van commisarissen voorgedragen en moet Edwin van der Sar opvolgen.

Ajax draagt Alex Kroes voor als opvolger Edwin van der Sar
© Professional Photographs

De raad van commissarissen van Ajax heeft Kroes voorgedragen als nieuwe algemeen directeur en directievoorzitter, maar wanneer zijn benoeming officieel kan worden gemaakt, is nog niet duidelijk. Kroes is bij AZ momenteel nog werkzaam als Directeur Worldwide Soccer Technique, maar heeft zijn arbeidsovereenkomst opgezegd.

AZ laat weten ‘met verrassing’ kennis te hebben genomen van het voornemen van Ajax om Kroes te benoemen tot algemeen directeur. ‘Ondanks deze verrassing en het feit dat er een helder concurrentiebeding is vastgelegd (iets wat ook voor Ajax duidelijk is), wil AZ in alle redelijkheid en gezamenlijkheid kijken naar een oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is en nadrukkelijk ook het belang van AZ dient’, laat de membership weten.

‘Ik ben zeer verheugd en bovendien trots dat de membership mij voor deze functie heeft benaderd. Voor mij is het hier allemaal in de jeugd begonnen en ben als speler van de zaterdagafdeling nu nog altijd aan Ajax verbonden’, laat Kroes through de Ajax-kanalen weten. ‘Wat dat betreft breekt er straks een nieuwe fase aan in Amsterdam, daar heb ik enorm veel zin in. Ik heb nog een verantwoordelijkheid bij AZ en die zal ik de komende tijd ook nemen. Ik ben AZ dankbaar voor de kansen en mooie tijd die ik heb gehad.’

Voorzitter Pier Eringa van Ajax legt uit waarom Kroes de meest geschikte kandidaat is. ‘Wij zijn blij dat we met Alex Kroes een kandidaat gevonden hebben die deze belangrijke functie graag wil bekleden en bovendien aan het profiel voldoet om deze rol in te kunnen vullen. We zitten nog in een proces om te kijken wanneer hij zou kunnen beginnen, maar de eerste belangrijke stappen zijn gezet. Wij komen uiteraard met een replace zodra er meer over te melden valt.’

Voordat Kroes aan de slag ging bij AZ, was hij grootaandeelhouder bij Go Forward Eagles. Ook was hij mede-oprichter van makelaarskantoor SEG.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video’s


Laat een reactie achter

Scroll naar boven