Ajax en West Ham United bevestigen switch Kudus – Voetbal Worldwide


Mohammed Kudus is speler van West Ham United, zo hebben Ajax en de Engelsen zondagavond bevestigd. De Ghanees worldwide tekent voor vijf jaar in Engeland. Ajax ontvangt ruim 43 miljoen euro, en er kan nog ruim drie miljoen bijkomen aan bonussen.

Na Edson Álvarez is hij de tweede basisspeler die West Ham deze zomer ophaalt bij Ajax. Kudus zal in het London Stadium met nummer 14 spelen. Kudus heeft gereageerd op de switch op de clubwebsite van The Hammers. ‘Ik droom er al mijn hele leven van om in een competitie als deze te spelen. Maar hier stopt het niet, ik wil blijven gaan.’

De Ghanees belooft de supporters van zijn nieuwe membership mooie dingen. ‘Ik wil de followers vermaken, ik denk dat voetbal daarom draait. Ik ben enorm blij om hier te zijn, ik zal alles geven voor het clublogo. Ik kan niet wachten om te beginnen’, aldus Kudus. Zijn nieuwe supervisor David Moyes is ook buitengewoon in zijn nopjes met zijn nieuwe aanwinst.

‘Ik ben heel blij dat we in staat zijn gebleken om Mohammed naar hier te halen. Hij is een geweldig jong expertise, die voor Ajax al heeft uitgeblonken op het allerhoogste niveau, namelijk in de Champions League. Hij is 23 jaar en heeft al veel meer dan 150 profwedstrijden achter zijn naam, dus ik was niet verrast dat er veel topclubs achter hem aan zaten deze zomer’, spreekt de Schot.

Kudus kwam in 2020 naar Amsterdam, Ajax kocht hem toen van FC Nordsjælland. Zijn debuut was tegen RKC Waalwijk, en daarna volgde nog 86 wedstrijden in Amsterdams rood-wit. Daarin kwam hij 27 keer tot scoren. Op zijn erelijst prijken twee landstitels (in 2021 en 2022) en een KNVB-beker (in 2021).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top