Ajax moet hopen op succes Mourinho – Voetbal Worldwide


Supporters van Ajax kunnen woensdagavond maar beter juichen voor José Mourinho’s AS Roma. Winnen de Italianen de Europa League-finale van Sevilla, dan is de kans groot dat Ajax instroomt in de groepsfase van de Europa League en er geen voorrondes worden gespeeld.

De winnaar van de Europa League plaatst zich automatisch voor de groepsfase van de Champions League. Als Roma naast het winnen van de Europa League vijfde of zesde wordt in de Serie A, plekken die recht geven op het tweede Europese toernooi, dan gaat het Europa League-ticket naar het eerstvolgende land op de coëfficiëntenlijst. Dat zou dan Ajax zijn, omdat nummer twee PSV, dat ook de beker gewonnen heeft, al voorronde Champions League gaat spelen. Samengevat: wint Roma de Europa League en eindigt het vijfde of zesde in de competitie, dan hoeft Ajax geen voorrondes te spelen. Het play-offticket van Ajax schuift overigens niet door naar nummer vier AZ.

Mourinho, die nog nooit een Europese finale verloren heeft, kan woensdagavond zijn zesde Europese prijs winnen. Hij is tot nu toe de enige coach die zowel de Champions League, de Europa League als de Convention League in de wacht gesleept heeft. Aan de andere kant gained Sevilla zesmaal de UEFA Cup/Europa League en is de membership uit Andalusië recordhouder.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven