Ajax steelt overwinning in ‘hogesnelheidsduel’ met Go Forward Eagles – Voetbal Worldwide


Ajax heeft zondag een zwaarbevochten zege geboekt op Go Forward Eagles. Het spektakelstuk in Deventer schoot alle kanten op, maar eindigde dankzij een doelpunt van Devyne Rensch in een benauwde overwinning voor de Amsterdammers (2-3).

Ajax steelt overwinning in 'hogesnelheidsduel' met Go Ahead Eagles

De mogelijke switch van Jordan Henderson is deze week discuss of the city in Amsterdam. Ook in de Adelaarshorst ontkwam John van ‘t Schip niet aan vragen over de lopende onderhandelingen met de 33-jarige middenvelder. ‘Maar vandaag is een heel belangrijke wedstrijd’, haastte de coach van Ajax zich te zeggen.

Daar had Van ‘t Schip gelijk in, need op de ranglijst bedroeg de voorsprong van de Amsterdammers op Go Forward Eagles slechts twee punten. Daarbij komt dat Go Forward zich de laatste jaren heeft opgeworpen als angstgegner. Als Ajax zicht wil blijven houden op een ticket voor de voorronde van de Champions League, kan de membership zich weinig slippertjes meer veroorloven.

In het eerste half uur was Ajax de bovenliggende partij. Brian Brobbey drukte de krachtsverhoudingen in de 27ste minuut tot uitdrukking in de rating. De aanvaller gleed een scherpe voorzet van Steven Bergwijn van dichtbij binnen (0-1). Go Forward schrok wakker door dat doelpunt en begon meer van zich af te bijten. Met een aantal uitstekende reflexen wist Diant Ramaj de gelijkmaker te voorkomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Doelpuntrijke slotfase eerste helft
Dat bleek uitstel van executie, need op slag van rust kwam Go Forward alsnog langszij. Dat was te danken aan een fijne help van Bas Kuipers op Victor Edvardsen, die zijn 28ste verjaardag opvrolijkte met een knappe objective (1-1). De thuisploeg ging op zoek naar de voorsprong, maar aan de andere kant sloeg Benjamin Tahirovic in de vierde minuut van de additional tijd genadeloos toe (1-2).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Het tempo lag hoog op het slechte veld van De Adelaarshorst. Dat kwam het spel niet ten goede, maar met de amusementswaarde was helemaal niets mis. Omdat Joris Kramer Go Forward binnen het uur weer naast Ajax kopte, nam de spanning alleen maar toe (2-2). Victor Edvardsen kwam vervolgens oog in oog met Ramaj, maar de doelman van Ajax kwam als winnaar uit de strijd. 

Rensch redt Ajax
In het laatste kwart kon het alle kanten op. Maar als een ploeg deze middag de overhand had, scoorde de andere. En dat gebeurde opnieuw. Ajax wankelde, kwam er niet uit in de opbouw, maar kwam toch opnieuw op voorsprong. De 2-3 kwam op naam van ensch, die was opgestoomd en diagonaal raak schoof.

Daar had Go Forward niet meer van terug, al poeierde Sylla Sow in de negentigste minuut nog op de lat. Dat betekent dat Ajax voor het eerst sinds 2016 weer eens wint in Deventer en daarmee afstand neemt van Go Forward, dat op plek zeven blijft steken. De Amsterdammers komen op 28 punten, vijf minder dan nummer vier AZ en negen minder dan nummer drie FC Twente.

Bekijk hier al onze video’s


Laat een reactie achter

Scroll naar boven