Ajax verliest alweer en staat nu een-na-laatsteHet houdt niet op voor Ajax (het verliezen tenminste). Vanmiddag verloor de membership uit Amsterdam in Utrecht met 4-3 van FC Utrecht.

Het gaat dit seizoen erg slecht met Ajax. En ook nu ging het mis tegen FC Utrecht, dat tot vandaag laatste stond in de eredivisie.

Van 2-0 naar 2-3

Omdat Utrecht allerlaatste stond, leek het voor Ajax de perfecte membership om tegen te spelen. Verder heeft Ajax dit seizoen nog maar één wedstrijd gewonnen, dus de ploeg van coach Maurice Steijn had dringend punten nodig.

Maar het liep dus anders. Utrecht stond na 50 minuten met 2-0 voor in stadion de Galgenwaard. Daarna ging het toch weer beter: binnen drie minuten scoorde de IJslander Kristian Hlysson twee keer. En daarna schoot Steven Bergwijn een penalty in het doel: 2-3.

Maar je raadt het al: het loopt toch nog slecht af voor Ajax. Jens Toornstra scoorde 20 minuten voor het einde en Oscar Fraulo maakte in de 90e minuut de 4-3.

De wedstrijd werd ook nog kort stilgelegd, omdat er twee keer iemand een beker het veld op gooide vanaf de tribune.

Een-na-laatste

In zeven wedstrijden van dit seizoen haalde Ajax in totaal 5 punten. Daarmee staat de membership 17e in de ranglijst, de een-na-laatste plek dus. FC Utrecht staat nu 16e. En FC Volendam laatste.

Volgende week moet Ajax tegen PSV, dat eerste staat.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven