Ajax Vrouwen met jonge basisdebutant in kwartfinale Champions League – Voetbal Worldwide


De Amsterdamse Daliyah de Klonia begin dinsdagavond in de defensie van Ajax Vrouwen in de historische kwartfinale tegen Chelsea. Voor de verdediger is het pas haar derde Europese wedstrijd en haar eerste basisplaats in Europa.

De Klonia (19) speelt sinds 2021 in de opleiding van Ajax en tekende vorig jaar haar eerste profcontract in Amsterdam. Sindsdien speelde ze elf wedstrijden voor Ajax, waarvan negen in de Eredivisie. Haar debuut in de Champions League maakte De Klonia dit seizoen al, als invaller in de groepswedstrijd tegen AS Roma. Een basisplaats had ze nog niet eerder in de Champions League.

Ajax is dinsdagavond de eerste Nederlandse membership in de kwartfinale van de Champions League sinds 2006, toen VV Saestum stuntte. Aanvoerder Sherida Spitse is er wegens een schorsing niet bij voor het staff van coach Suzanne Bakker, kersvers clubtopscorer aller tijden Romée Leuchter heeft uiteraard wel een basisplaats.

Ajax – Chelsea wordt in de Johan Cruijff Area gespeeld, maandag kondigde de membership een ticketrecord aan. Toen waren er ruim 34 duizend tickets over de digitale toonbank gegaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Scroll to Top