Ajax Vrouwen nemen met opgeheven hoofd afscheid van de Champions League – Voetbal Worldwide


De Ajax Vrouwen hebben een gelijkspel overgehouden aan de return met Chelsea in de kwartfinales van de Champions League (1-1). De Amsterdammers kregen nog kansen op de overwinning, maar moeten door het resultaat over twee wedstrijden toch afzwaaien van een mooie Europese campagne.

Voorafgaand aan het duel op Stamford Bridge wist Ajax dat het een lastige opgave zou worden om door te kunnen stoten naar de halve finales van de Champions League. Een week eerder gingen de Amsterdammers met 0-3 onderuit tijdens het heenduel dat werd afgewerkt in de Johan Cruijff Enviornment.

In Amsterdam moest Ajax het nog stellen zonder de geschorste Sherida Spitse, die deze week te horen kreeg dat ze internet als Chasity Grant en Romée Leuchter magazine deelnemen aan de EK-kwalificatiewedstrijden met de Oranje Leeuwinnen. Diezelfde Spitse was in Engeland nu wel van de partij en schoot na enkele minuten gevaarlijk over het doel van de Londenaren.

Ajax probeerde ondanks de ferme klus wat te doen aan de achterstand. Zo was het Tiny Hoekstra die bijna op curieuze wijze wist te scoren. De buitenspeler liep door op Chelsea-doelvrouw Zecira Musovic, die tegen haar op schoot. Helaas voor Hoekstra belandde de ‘inzet’ internet aan de verkeerde kant van de paal. Op slag van rust was het Chelsea dat aan alle aspiraties van Ajax een einde maakte. Mayra Ramirez, die haar debuut in het Europese toernooi maakte, schoof de bal onder Regina van Eijk door.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Na de rust was het Ajax dat nog wat moois van de avond wilde maken. De Amsterdammers zagen zelfs dat de gelijkmaker op het scorebord kwam. Kersvers Oranje-international Grant maakte een goede loopactie in de diepte en bleef ijzig kalm. In het slot had het zelfs nog mooier kunnen worden voor Ajax. Leuchter, kapte de Engelse defensie aardig uit en had de winnende treffer op haar schoen, maar trof Musovic op haar pad. Het bleef 1-1 en daarmee kan Ajax toch met opgeheven hoofd de Champions League verlaten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Waar het Ajax niet is gelukt om de halve finale van de Champions League te halen, is dat wel het geval voor Olympique Lyon. Het elftal van Danielle van de Donk en Damaris Egurolla schakelde Benfica uit. Donderdag maken Barcelona, SK Brann, Paris Saint-Germain en BK Häcken uit wie de twee andere halve finalisten worden. Esmee Brugts (Barcelona) en Lieke Martens (PSG) maken dus nog kans om het Europese elite toernooi te winnen.

Scroll to Top