Ajax wacht voorronde Europa League door nederlaag Roma in finale – Voetbal Worldwide


Ajax grijpt definitief naast een direct ticket voor de groepsfase van de Europa League. De Amsterdamse membership had daar nog kans op als AS Roma er in de finale tegen Sevilla met de cup vandoor was gegaan, maar de Italiaanse membership verloor na strafschoppen.

Ajax moest woensdag hopen op een succes van José Mourinho en zijn mannen. De winnaar van de Europa League plaatst zich namelijk automatisch voor de groepsfase van de Champions League. Als Roma naast het winnen van de Europa League vijfde of zesde zou worden in de Serie A, plekken die recht geven op het tweede Europese toernooi, dan gaat het Europa League-ticket naar het eerstvolgende land op de coëfficiëntenlijst.

Dat land is Nederland en het bijbehorende ticket was in dat geval naar Ajax gegaan, maar dat gebeurt dus niet. Roma hoopt zich through de competitie te plaatsen voor de groepsfase. Ajax zal dat in augustus through de play-offs moeten doen. Dat is de laatste voorronde voor de groepsfase die in september begint. De wedstrijden worden op 24 en 31 augustus gespeeld, de loting is op 7 augustus.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven