Almere Metropolis maakt eerste switch in Eredivisie-tijdperk officieel – Voetbal Worldwide


Thomas Robinet is de eerste aanwinst van Almere Metropolis FC sinds de membership voor het eerst promoveerde naar de Eredivisie. De Franse spits komt zoals VI al meldde over van het Belgische KV Oostende en tekent voor drie jaar bij de kersverse Eredivisie-club.

Almere Metropolis kreeg de verhuurde Bradly van Hoeven terug en deed zaken met bijvoorbeeld Rajiv van La Parra door zijn contract te verlengen, maar Robinet is de eerste switch die wordt uitgevoerd na de voor Almere Metropolis heugelijke datum 11 juni. Toen werd FC Emmen in de finaleronde van de play-offs wederom verslagen, wat een debuut in de Eredivisie opleverde.

In een interview op de clubwebsite laat Robinet weten dat hij eerder al op de radar van Almere Metropolis verscheen. ‘Ik had vorig seizoen al contact met Johan (Hansma, technisch supervisor, crimson.) over een overgang naar Almere Metropolis, maar toen kwam het er helaas niet van. Almere Metropolis is een mooie membership met mooie ambities, dat ze nu op het hoogste niveau uitkomen is natuurlijk een fantastische kans voor iedereen bij de membership.’

Almere Metropolis debuteert op 13 augustus tegen FC Twente in de Eredivisie en heeft tot dusver vier oefenduels ingepland. Op 15 juli is BW Lohne uit Duitsland de eerste sparringpartner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top