‘Als ik straks die beelden ga terugzien, dan phrase ik alleen maar pissiger’ – Voetbal Worldwide


Peter Bosz is blij met de manier waarop PSV zich heeft gemanifesteerd in de eerste wedstrijd na de winterstop. PSV received van Excelsior, maar de oefenmeester heeft zich ook geĆ«rgerd. Het laatste kwartier was volgens Bosz ‘verschrikkelijk’.

‘Het is ongelofelijk’, begint Bosz over het record van PSV. ‘Het is een unieke prestatie. Zeventien duels achter elkaar winnen en we hebben nog de kans om daar overheen te gaan. Maar dan moet het wel beter dan in het laatste kwartier. Need het is verschrikkelijk zoals we eindigen. Dat laatste kwartier erger ik me aan en dat neem je mee de kleedkamer in.’

Daardoor was de stemming na afloop niet bepaald feestelijk. ‘Dan probeer je die jongens nog te feliciteren, maar die waren niet echt blij. En terecht. Als ik straks die beelden terug ga zien, dan phrase ik alleen maar pissiger. We bleven achteruit lopen en verdedigden de diepte niet goed. Ik weet niet waar het aan ligt. Het was ook totaal onnodig.’

Toch waren er ook positieve punten. Bijvoorbeeld hoe PSV aan de wedstrijd begon. ‘Ik ben wel trots op hoe we die wedstrijd zijn gestart’, zei Bosz. ‘Dat was goed, we gaven ze geen tijd, maakten goede objectives, het zag er gewoon goed uit.’

Ook had Bosz nog mooie woorden over voor Luuk de Jong, die de toptien Eredivisie-topscorers aller tijden binnendrong. ‘Ik vind het wel heel bijzonder. Ik heb hem ook iets eerder van het veld gehaald, zodat de followers hem konden eren.’ Daarmee heeft De Jong nu vijftien competitiedoelpunten gemaakt dit seizoen, maar Bosz wil de naam Coen Dillen nog niet horen. ‘Iedere keer dat we over die Coen Dillen-index beginnen, stoppen spitsen met scoren.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven