‘Als verdediger is dat moeilijker’ – Voetbal Worldwide


Matthijs de Ligt ging na zijn korte invalbeurt bij Bayern München van vrijdag tegen Bayer Leverkusen in op zijn nieuwe rol bij Der Rekordmeister. De Oranje-international kwam voor het tweede duel op rij als middenvelder binnen de lijnen.

De Ligt viel tegen Leverkusen vijf minuten voor tijd in voor Konrad Laimer en bekleedde in de slotfase de rol van controlerende middenvelder. Vlak na de entree van de Nederlander scoorde Leon Goretzka voor Bayern, maar diep in de further tijd gaf de thuisploeg de voorsprong weer uit handen.

Na het gelijkspel tegen Leverkusen kreeg De Ligt de vraag waarom hij bij coach Thomas Tuchel niet meer zeker is van een basisplek. ‘Ik heb geen idee, dat moet je aan de coach vragen. Ik doe wat de coach wil en nu heb ik in de afgelopen twee duels zo’n tien minuten als 6 (controlerende middenvelder, crimson.) gespeeld’, vertelde de voormalig Ajacied tegen Sport1. Tuchel ging eerder deze week in op zijn keuze voor De Ligt op het middenveld.

‘Het enige wat ik kan doen, is op het veld mijn finest blijven doen. De relaxation is aan de coach’, aldus De Ligt, die in de jeugdopleiding bij Ajax jarenlang als controlerende middenvelder speelde. ‘Als middenvelder in het veld komen is toch een beetje anders dan als verdediger. Als verdediger is invallen moeilijker, omdat je op die positie nog geconcentreerder moet spelen.’

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top