Posted on Leave a comment

Amerikaanse uitvinding kan in vijf minuten coronavirus opsporen in binnenruimte | BuitenlandAmerikaanse onderzoekers zeggen een monitor te hebben ontwikkeld waarmee in vijf minuten het coronavirus in de lucht in een binnenruimte zou kunnen worden opgespoord. De uitvinding werd gedaan door onderzoekers van de Washington College in Saint Louis.

Op de site van de universiteit staat de monitor omschreven als “goedkoop middel” om de lucht in ziekenhuizen en andere zorginstellingen, op scholen en op allerlei andere openbaar toegankelijke plekken doorlopend te controleren.

Het vaststellen van het coronavirus is een start, zo stelt een van de onderzoekers. Het plan is dat de lucht straks ook kan worden onderzocht op andere eventuele boosdoeners, zoals streptokokken, het rhinovirus en veroorzakers van griep.

“Als je met honderd mensen in een zaal zit, wil je niet vijf dagen later weten of je ziek zou kunnen zijn of niet. Het idee van dit apparaat is dat je in realtime, of elke vijf minuten, kunt weten of er een levend virus in de lucht is”, laten de onderzoekers weten.

Het relatief kleine apparaat werkt met onder meer een biosensor en een apparaatje om luchtmonsters te nemen. Hoe het systeem op de markt kan worden gebracht, moet nog worden uitgezocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *