Amrabat, Kudus en Onana opgenomen in Afrikaans Elftal van het Jaar – Voetbal Worldwide


Sofyan Amrabat, Mohammed Kudus en André Onana zijn opgenomen in het Afrikaanse Elftal van het Jaar. De voormalige Eredivisie-spelers worden daarmee beloond voor hun sterke prestatie van het afgelopen seizoen.

Victor Osimhen werd maandagavond verkozen tot Afrikaans Speler van het Jaar tijdens de awardshow van de Afrikaanse bond (CAF), maar er vielen meer spelers in de prijzen. Zo werd Yassine Bounou verkozen tot Keeper van het Jaar wegens zijn rol als uitblinker voor Marokko op het WK. Bondscoach Walid Regrarui werd Coach van het Jaar.

In het Elftal van het Jaar was plek voor twee spelers van WK-revelatie Marokko. Niet Bounou, maar Onana staat onder de lat nadat hij met Internazionale de Champions League-finale bereikte. Wel zijn rechtsback Achraf Hakimi en Amrabat geselecteerd. Op het middenveld staat ook Kudus. De Ghanees verruilde Ajax afgelopen zomer voor West Ham United.

Voorin is geen plaats voor Hakim Ziyech. De voormalig Ajacied blonk eveneens uit op het WK met Marokko, maar de huidige smaakmaker van Galatasaray moet voorrang verlenen aan Liverpool-sterspeler Mohamed Salah, diens oude ploeggenoot Sadio Mané (nu speler van Al-Nassr) en Osimhen, die als Speler van het Jaar uiteraard niet kan ontbreken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top