Apple haalt Samsung in op smartphonemarkt


Het is geen positief nieuws voor Samsung aan de vooravond van de lancering van zijn nieuwste topklasse smartphone: Voorlopige gegevens tonen aan dat Apple Samsung heeft ingehaald op de wereldwijde smartphonemarkt.

Volgens gegevens van IDC heeft Apple Samsung ingehaald wanneer het gaat om het marktaandeel van wereldwijde smartphoneverzendingen in 2023. Apple heeft een marktaandeel van 20,1 procent voor het jaar versus 19,4 procent voor Samsung.

In de high drie – Apple, Samsung en Xiaomi – is Apple het enige bedrijf dat de zendingen naar de handel jaar op jaar laat groeien. Het verhoogde de zendingen van 226,3 miljoen eenheden naar 234,6 miljoen eenheden.

Diversificatie binnen Android-smartphones droeg er ook aan bij dat Samsung de toppositie verloor. Smartphonemakers zoals Huawei, Honor en OnePlus hebben concurrerende apparaten in lagere prijsklassen.

De smartphonemarkt daalde als geheel met 3,2 procent tot 1,17 miljard stuks. De groei in de tweede helft van 2023 is echter veelbelovend voor een marktherstel in 2024.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top