Archeologen vinden 300.000 jaar oude menselijke voetafdrukken in Duitsland | WetenschapIn Duitsland zijn voetafdrukken gevonden van zo’n 300.000 jaar oud. Ze zijn van de homo heidelbergensis, een uitgestorven mensensoort.

De drie voetafdrukken zijn de oudste die ooit in Duitsland zijn ontdekt. Archeologen vonden ook sporen van prehistorische olifanten en neushoorns.

De homo heidelbergensis was een voorouder van zowel de homo sapiens (onze soort) als de neanderthaler. De mensensoort leefde van ongeveer 700.000 jaar tot zo’n 200.000 jaar geleden.

De voetafdrukken zijn aangetroffen op een archeologische vindplaats bij de stad Schöningen. Op de vindplaats was vroeger mogelijk een meer van een paar kilometer lang en enkele honderden meters breed.

Op de oever zouden olifanten en neushoorns hebben gelopen om te drinken en te zwemmen. Aan de rand van het meer leefden mensen in kleine groepen, zeggen onderzoekers van de universiteit van Tübingen.

Twee van de drie voetsporen zijn waarschijnlijk van kinderen of jongeren. Dat wijst er volgens onderzoekers op dat er een gezin heeft rondgelopen, en dat het niet om volwassen jagers gaat.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven