Posted on Leave a comment

Archeologen vinden skelet van zevenduizend jaar oud in Polen | WetenschapArcheologen hebben in de Poolse stad Slomniki een skelet opgegraven dat zevenduizend jaar geleden werd begraven. Het skelet werd gevonden tijdens een renovatie van een stadsplein.

Volgens de archeologen werd het skelet in los opeengepakt grond begraven met een niet-zure chemische samenstelling, waardoor het goed bewaard bleef. Er werden ook pottenresten gevonden bij het skelet.

De begraafplaats van het skelet is gedateerd uit het nieuwe steentijdperk, toen boeren het Karpaten-gebergte in Midden-Europa overstaken om naar Polen te gaan. Dit gebeurde in het zesde millennium voor Christus.

“We weten nog maar heel weinig over deze boeren, hun cultuur en begrafenispraktijken”, vertelt Malgorzata Kot, hoogleraar archeologie aan de Universiteit van Warschau, tegen nieuwswebsite Live Science.

Zij was niet betrokken bij de opgraving van het skelet, maar noemt het wel een hele bijzondere ontdekking. “Deze boeren begroeven hun doden in nederzettingen of aparte begraafplaatsen, maar die zijn heel zeldzaam. Verder onderzoek naar deze vondst kan ons meer informatie bieden over de boeren uit dit tijdperk.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *