Arcion blij met overname door Databricks
In een bijdrage op de web site van Arcion stelt diens directeur Gary Hagmueller blij te zijn met de overname door Databricks. ‘Deze stap is de ideale combinatie van twee technologieën die van vitaal belang zijn voor de toekomst van enterprise-ai. Voor mij persoonlijk is deze stap een bevestiging van een lang gekoesterde stelling over de evolutie van de ai-markt.’ Beide bedrijven komen uit Silicon Valley.

Arcion is een enterprise-database-replicatieplatform dat gebruikers de mogelijkheid biedt knowledge uit meerdere bronnen in realtime te repliceren. Onlangs heeft Databricks, dat eerder al investeerde in het bedrijf, ingestemd met de overname van Arcion voor honderd miljoen greenback. De overname voegt data-integratie en replicatiefunctionaliteit toe aan Databricks’ data-lakehouse.

Hagmueller haalt aan dat niet ai een probleem is, maar ‘de prozaïsche taak om toegang te krijgen tot brondata’. Reden voor hem om een kleine twee jaar geleden Arcion op te richten. Arcions gedistribueerde change knowledge seize biedt automatische schemaconversie, end-to-end-replicatie en flexibele implementatie. Het platform garandeert transactionele integriteit en biedt een zero-dataloss-architectuur voor gegarandeerde end-to-end-dataconsistentie.

Grenzen verleggen

‘We hebben met een aantal companions samengewerkt, maar Databricks sprong er altijd uit’, meldt Hagmueller. ‘Ten eerste waren de oplossingen die onze klanten op Databricks bouwden echt innovatief.  Ze probeerden niet alleen queries te versnellen of snellere dashboards te maken, de gebruiksscenario’s van Databricks verlegden de grenzen van wat een datatoepassing kon opleveren. De knapste koppen in de datateams van onze klanten waren nauw betrokken bij bijna elke implementatie, wat ons vertelde dat thought leaders de voorkeur gaven aan Databricks.’

In zijn bericht dankt Hagmueller de senior director product administration bij Databricks Raj Gossain die hij voorafgaand aan de oprichting van Arcion sprak over de problemen waar je in de praktijk tegenaan loopt bij de toepassing van ai. Gossain werkt sinds vijf maanden bij Databricks. Daarvoor werkte hij een kleine vijf jaar bij Alation, een datacatalogus die organisaties helpt hun data-assets te identificeren, begrijpen en beheren.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven