Arsenal na rampweek voor even terug aan kop in Engeland – Voetbal Worldwide


Arsenal heeft zaterdagavond de koppositie in de Premier League overgenomen van Manchester Metropolis. De formatie uit Londen kende een bijzonder slechte week, maar legt na een moeizame zege op Wolverhampton Wanderers in ieder geval de druk bij de regerend landskampioen.

Tijd om te herstellen was er nauwelijks, need in een uitgeklede speelronde – door het voetbal in de FA Cup – wachtte een journey naar Molineux. Middenmoter Wolverhampton was in de vorige ontmoeting geen echte partij voor Arsenal, dat toen binnen het kwartier op een 2-0 voorsprong stond. Dat ging zaterdag wel anders.

Hoewel Arsenal het overwicht had, was de thuisclub het gevaarlijkst na een half uur. João Gomes brak op rechts door en schoot through Arsenal-keeper David Raya op de paal. Daarna nam Arsenal weer het initiatief, vlak voor rust kwam de membership op voorsprong. Gabriel Jesus ging na een valpartij in het vijandelijke strafschopgebied door, bracht de bal bij Leandro Trossard en de Belg schoot met de buitenkant van de schoen raak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Arsenal had geluk dat Wolverhampton door blessures niet bij machte was om echt door te drukken. Supervisor Gary O’Neil had in de slotfase van de wedstrijd nog vijf spelers met een gemiddelde leeftijd van negentien jaar op de financial institution, de vijftienjarige Wesley Okoduwa debuteerde uiteindelijk niet. Door de tussenstand bleef het spannend op Molineux, maar Martin Ødegaard gooide met een aim in further tijd de wedstrijd op slot.

Arsenal komt zodoende aan kop na 34 wedstrijden, maar Man Metropolis staat met een wedstrijd minder gespeeld op een punt van The Gunners.

Scroll naar boven