Posted on Leave a comment

Atos heeft commandocentrum Olympische Spelen gereed
Het duurt nog een maand of negen voordat de Olympische Spelen plaatsvinden, maar in Parijs is het controle- en commandocentrum voor de it-infrastructuur van het grote sportevenement al geopend. Atos speelt de sleutelrol voor het beheer van alle activiteiten die zich afspelen in het zogeheten Expertise Operations Middle (TOC).

In aanloop naar en tijdens de Olympische en Paralympische Spelen zijn meer dan tweeduizend specialists vierentwintig uur per dag actief om een vlekkeloos verloop van het evenement te waarborgen. Vanuit het centrum, met een oppervlakte van 610 m², stuurt Atos 140 it-managers aan op alle operationele locaties van de Spelen. Het gaat om het Atos-bedrijf Tech Foundations, dat Atos klaarstoomt voor verkoop.

Wedstrijdresultaten

Naar eigen zeggen gebruikt de dienstverlener geavanceerde it-apparatuur om de resultaten van wedstrijden snel en efficiënt te verspreiden. Atos biedt ook ondersteuning aan zestig zogeheten venue outcomes managers bij het verzamelen en publiceren van atletische prestatiegegevens. Als het goed is zijn die gegevens binnen 0,35 seconde beschikbaar by way of various apparaten, zoals desktops, smartphones en tablets. Een speciaal systeem voorziet sportjournalisten van gegevens.

Naast Parijs heeft Atos twee andere technologiecentra voor de Olympische en Paralympische Spelen: het Central Expertise Operations Middle (CTOC) in Barcelona en het Integration Testing Lab (ITL) in Madrid. Atos kan deze drie autonome, complementaire en duurzame ict-structuren repliceren en zou daarmee de milieu-impact van it tijdens de Spelen kunnen beperken.

Officieel Olympisch companion

Atos is al sinds 1992 betrokken bij de Olympische organisatie en sinds 2008 bij de Paralympische organisatie. De van oorsprong Franse dienstverlener is officieel digitale-technologiepartner van het Europees Olympisch Comité. Naar eigen zeggen zou Atos de enige internationale it-dienstverlener zijn met een speciale afdeling voor sport en grote evenementen.

Atos werd afgelopen augustus opgesplitst in outsourcingstak Tech Basis en het bedrijf Eviden. Het is de bedoeling dat het verliesmakende Tech Foundations voor eind 2023 wordt verkocht. De aangekondigde deal hiertoe met de Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky staat echter op losse schroeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *