Australische wetenschappers bereiken doorbraak in behandeling endometriose | Goed nieuwsAustralische wetenschappers hebben een belangrijke doorbraak in de behandeling van endometriose bereikt. Het onderzoek kan leiden tot een betere behandeling van de chronische aandoening waarbij slijmvlies buiten de baarmoeder zit.

Onderzoekers van het Royal Hospital in Sydney hebben weefsel gekweekt van elk bekend kind endometriose. Hiermee konden ze meerdere behandelingen testen op verschillende varianten van de aandoening.

Zo konden ze zien hoe elk kind endometriose reageert op de behandeling, de behandelingen met elkaar vergelijken en beter bepalen of een vrouw met een kind van de aandoening baat zou hebben bij een vruchtbaarheidsbehandeling.

Volgens de wetenschappers is de nieuwe studie naar endometriose vergelijkbaar met onderzoeken die jaren geleden werden gedaan om verschillende soorten borstkanker te behandelen.

In Nederland zijn er ongeveer een half miljoen vrouwen met endometriose. Vrouwen met deze aandoening hebben vaak final van hevige menstruatie, buikpijn, vermoeidheid, onvruchtbaarheid en bloeding uit de blaas en darmen.

Vrouwen met deze aandoening moeten vaak hormonen slikken tegen de pijn. Ook moeten sommige vrouwen een operatie ondergaan om vochtblaasjes en verklevingen in de baarmoeder te laten verwijderen.

We zijn benieuwd naar je mening over dit artikel. Klik hier om je suggestions achter te laten in een korte vragenlijst van een minuut.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top