AZ en Maarten Martens naderen akkoord over nieuwe rol – Voetbal Worldwide


Maarten Martens en AZ zijn in de afrondende fase van gesprekken over contractverlenging. De 38-jarige Belg gaf drie maanden geleden aan toe te zijn aan iets anders dan zijn huidige trainerschap bij Jong AZ. Daarop zijn beide partijen in overleg gegaan over een nieuwe rol binnen de membership. Die is nu gevonden. Het is de bedoeling dat Maartens vanaf volgend seizoen een brugfunctie gaat vertolken tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal. Het betreft een nieuwe functie in de technische organisatie van AZ.

In zijn rol als zogeheten transitiecoach zal Martens zich met identify richten op de ontwikkeling van de grootste talenten in de eindfase van de opleiding. In die hoedanigheid zal hij zowel bij het eerste elftal als bij Jong AZ op het trainingsveld staan. Daarnaast is de opzet dat Martens verhuurde A-selectiespelers intensief gaat volgen. Er ligt een contract tot medio 2025 voor hem klaar. Ook de twee assistent-trainers van hoofdcoach Pascal Jansen, Kenneth Goudmijn en Robert Franssen, kunnen voor twee seizoenen bijtekenen.

Als Martens definitief akkoord is met de nieuwe constructie, krijgt hij bij de hoofdmacht te maken met vijf doorstromende talenten. Wouter Goes, Mexx Meerdink, Ernest Poku, Lewis Schouten en doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro hebben te horen gekregen dat ze deze zomer definitief worden overgeheveld naar de A-selectie. Zij maakten afgelopen seizoen deel uit van de jeugdploeg die de UEFA Youth League gained. Van hen hebben Goes, Meerdink en Poku hun debuut in het eerste elftal al gemaakt. Jan Sierksma, de coach die de jeugdploeg naar de eindzege in Europa leidde, is volgend seizoen de opvolger van Martens bij Jong AZ.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top