Posted on Leave a comment

AZ haalt ook opvolger Beukema uit Portugal – Voetbal Worldwide


Alexandre Penetra (21) is voortaan speler van AZ. De Portugese verdediger komt over van Famalicão en heeft een krabbel gezet onder een verbintenis die hem tot medio 2028 aan de Noord-Hollandse membership verbindt.

AZ was al enkele weken op zoek naar versterking centraal achterin nadat Sam Beukema start deze maand de overstap naar het Italiaanse Bologna FC maakte. De situatie werd additional nijpend door een blessure die belofte Wouter Goes langere tijd uit de operating haalt. Met Penetra heeft AZ dus op tijd iemand gevonden voordat het begint aan zijn seizoen in de Erediviisie en de Convention League.

Penetra, die de jeugdopleiding van Benfica doorliep, is een centrumverdediger die ook rechts achterin uit de voeten kan. Hij debuteerde in het seizoen 2021/22 bij zijn membership op het hoogste niveau in Portugal en was toen hij eenmaal in de foundation kwam eigenlijk niet meer weg te denken uit de startelf van Famalicão, de ploeg die vorig seizoen achtste werd in de Primeira Liga. Voorts doorliep de AZ-aanwinst tot nu toe alle jeugdelftallen van de Portugese nationale ploeg.

Max Huiberts, technisch directeur bij AZ, zegt een temperamentvolle speler te hebben aangetrokken. ‘De switch is greatest snel gegaan, het helpt dat hij zelf graag wilde komen. Alexandre is een verdediger die op meerdere posities uit de voeten kan. Zowel op beide posities centraal achterin, als rechtervleugelverdediger. Ik zie hem als een Nederlandse verdediger, met het bekende Zuid-Europese temperament. Hij schuwt de duels niet en is sterk in de lucht. Ook is hij voetballend sterk.’

Na Huiberts kwam ook de aanwinst zelf aan het woord op de web site van AZ. Ik ben heel erg blij om deel uit te gaan maken van AZ. Het is een belangrijke stap in mijn carrière. Het verhaal van AZ sprak mij erg aan. Ook het feit dat veel jonge spelers kansen krijgen bij AZ maakt deze stap voor mij een weloverwogen besluit’, aldus Penetra, de tweede Portugese aanwinst in Alkmaar binnen luttele dagen.

De vraag rijst dan ook, heeft hij zijn overstap besproken met landgenoot Tiago Dantas? Dat is inderdaad het geval. ‘Natuurlijk heb ik contact gehad met Tiago, need we zijn vrienden. We hebben samen gespeeld in de jeugdopleiding en afgelopen zomer op het EK. Het is prettig om een bekende om je heen te hebben als je een nieuw avontuur aangaat’, besluit de vijfde aanwinst van AZ. Behalve Dantas gingen David Møller Wolfe, Ruben van Bommel en Denso Kasius hem voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *