AZ Vrouwen ziet eerste competitiezege sinds 2011 uit handen glippen – Voetbal Worldwide


Het Eredivisie-seizoen voor vrouwen is vrijdagavond van begin gegaan. AZ kwam voor het eerst sinds 2011 in actie op het hoogste niveau, Fortuna Sittard pakte de eerste overwinning van het seizoen.

AZ Vrouwen ziet eerste competitiezege sinds 2011 uit handen glippen
© Professional Pictures

De Limburgers wonnen van PEC Zwolle. Tessa Wullaert, vorig seizoen goed voor twintig targets in twintig competitieduels, begon met twee doelpunten aan het nieuwe seizoen. Debutant Chandra Davidson maakte de andere purpose namens Fortuna. De membership debuteerde vorig seizoen in de Eredivisie en werd meteen verdienstelijk derde.

In het seizoen 2010/11 eindigde AZ als nummer drie van de vrouwencompetitie. Dit was ook meteen het laatste jaar waarin de formatie uit Alkmaar actief was op het hoogste niveau. Dit seizoen keerde AZ terug, nadat het de proflicentie van VV Alkmaar had overgenomen.

Oud-voetballer Mark de Vries werd voor de groep gezet en met Stefanie van der Gragt stelde AZ een technisch supervisor aan met zeer veel ervaring binnen de lijnen. Met de verrassende terugkeer van Desiree van Lunteren werd er ook voor in het veld veel ervaring gehaald.

Desiree van Lunteren speelde in Nederland voor AZ, Telstar, Ajax en PSV en kwam daarnaast tot 84 interlands. In 2017 en 2019 speelde ze mee in de EK- en WK-finale.
© Professional Pictures
Desiree van Lunteren speelde in Nederland voor AZ, Telstar, Ajax en PSV en kwam daarnaast tot 84 interlands. In 2017 en 2019 speelde ze mee in de EK- en WK-finale.

Van Lunteren stopte in 2022 om meer tijd met haar gezin door te brengen, maar deze maand keerde ze toch terug in de voetballerij met een eenjarig contract bij AZ. Van Lunteren was trefzeker op 12 mei 2011, toen AZ zijn laatste Eredivisie-wedstrijd received van SC Heerenveen.

Tegen Excelsior kreeg ze ook speeltijd en samen met haar teamgenoten leek ze een krappe 1-0 over de streep te trekken. Tien minuten voor tijd had Ground Jolijn de rating geopend met het eerste Eredivisie-doelpunt van AZ in twaalf jaar tijd. In de negende minuut van de further tijd ging het echter mis voor AZ. Door een eigen doelpunt van keeper Femke Liefting – de bal ging na een schot through haar lichaam het doel in – begint AZ het nieuwe avontuur in de Eredivisie met een gelijkspel.

Het resterende deel van de eerste speelronde*


* De duels van Ajax en FC Twente zijn verzet wegens de Europese verplichtingen van beide golf equipment.

Bekijk hier al onze video’s


Laat een reactie achter

Scroll naar boven