Baan-veteraan Van Enter helpt Vanenburg met groeiplan
Softwarebedrijf Vanenburg heeft Willem van Enter (58) benoemd tot chief revenu officer. Van Enter, eerder actief voor Outsystems, Oracle en VMware, stippelt in zijn nieuwe rol een ambitieus groeiplan uit voor het Puttense ict-bedrijf en geeft leiding aan de marketing- en salesteams om die doelstellingen te behalen.

‘Ik ben iemand die graag iets opbouwt van iets kleins naar iets heel groots. Dat heb ik bij Outsystems ook gedaan.’ Zegt Enter, doelend op zijn rol als eindverantwoordelijke voor de EMEA-regio bij dit low-code-ontwikkelingsplatform. Onder zijn leiding is daar in acht jaar tijd de omzet met een issue tien gegroeid, meldt Vanenburg in het persbericht over zijn benoeming. 

Volgens Van Enter is er bovendien een fase aangebroken waarin ‘startup-plus’ Vanenburg gaat doorgroeien. Het bedrijf wil de activiteiten in de Benelux, Frankrijk en de VS flink uitbreiden en gaat actief op zoek naar nieuwe klanten binnen de productiesector, toeleveranciersketen, logistiek , detail- en groothandel. Met het ontwikkelplatform Rappit slaat Vanenburg de brug tussen information uit legacysystemen en moderne analysemogelijkheden through ai en machine studying en helpt het softwarebouwers en systeemintegratoren aan het versnellen van software-ontwikkeling.

Jan Baan

Van Enter kent het dna van Vanenburg goed. Hij werkte tussen 1992 en 1998 voor Baan Firm en hield altijd contact met Jan Baan die in 2009 Vanenburg oprichtte. Inmiddels zijn Jan Baans zonen Ardjan (ceo), Paul (cfo) en Bernhard (directeur strategische samenwerkingen) er actief. Van Enter: ‘Het is bijzonder om nu samen te werken met de zonen van Jan.’ Jan Baan, 77 jaar inmiddels, is als chairman betrokken bij Vanenburg.

Van Enter, die een bachelor Informatica op zak heeft, is al ruim dertig jaar actief in de ict-sector. In zijn tijd bij Baan Firm was hij verantwoordelijk voor de verkoop aan internationale klanten en het verkoopkanaal. Later hielp hij Oracle met het opzetten van de markt voor bedrijfsapplicaties in de Benelux, leidde hij de Benelux Know-how-tak en was hij actief binnen de EMEA-organisatie. Ook werkte hij als managing director voor VMware Benelux.

Google en legacy

De chief revenu officer is op 1 mei, de dag van de arbeid , gestart en ziet veel kansen in de markt voor Vanenburg en het Rappit-platform dat gebruikmaakt van Google Cloud-diensten voor data-analyse. Van Enter: ‘Males roept vaak dat je zo snel mogelijk van je legacy af moet, maar bedrijven kunnen die systemen vaak helemaal niet zomaar overboord gooien en opnieuw beginnen. Dan valt de bedrijfsvoering stil. Met behulp van onze software program kunnen ze stap voor stap over naar een nieuwe omgeving.

Hij heeft veel vertrouwen in het bedrijf en het naar de markt brengen van Rappit. ‘Daarmee kun je op korte termijn meer waarde uit legacy halen zonder massive bang.’ Ook hebben klanten volgens hem genoeg van de vendor lock-in van low-code-platforms en zijn ze op zoek naar alternatieven om snelenterprise-grade-applicaties’ te bouwen’, doceert hij in verkoop- en marketing-vocabulaire.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven