Bain Capital klopt opnieuw op deur SoftwareOne
Na eerder de deur gewezen te zijn probeer Bain Capital alsnog binnen te komen bij SoftwareOne. De investeringsmaatschappij heeft zijn bod op de Zwitserse it-dienstverlener flink verhoogd.

Bain Capital legde in juni een bod neer van 3,2 miljard greenback, maar dat werd door SoftwareOne van de hand gewezen. Nu wil de investeerder ongeveer 3,72 miljard greenback op tafel leggen. Het bestuur van het it-bedrijf zegt het nieuwe bod te bestuderen.

SoftwareOne staat vooral bekend als wederverkoper, gespecialiseerd in softwarelicenties. Maar de laatste jaren profileert het bedrijf zich als aanbieder van end-to-end-oplossingen. Het wereldwijde aanbod omvat cloud- en applicatiediensten, SAP-dienstverlening, digitale werkplekken, safety en fin-ops. Het aanbod behelst natuurlijk ook nog it-asset-management en -diensten voor de inkoop van software program, alsmede adviesdiensten voor softwareleveranciers.

SoftwareOne heeft zo’n negenduizend werknemers in negentig landen en staat genoteerd aan de Zwitserse aandelenbeurs. De omzet lag in 2022 op ruim één miljard euro. Het hoofdkantoor staat in Stans dat aan het meer van Luzern ligt.

Bain Capital viste eerder dit jaar achter het internet toen het een ander groot Europees softwarebedrijf wilde kopen: Software program AG. Hoewel de participatiemaatschappij concurrent Silver Lake Capital overbood, koos het bestuur van het Duitse concern toch voor deze investeerder. Die nam afgelopen juni voor 2,2 miljard euro 63 procent van de aandelen over.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven