‘Barça rekent ondanks dreiging van straf op deelname aan de Champions League’ – Voetbal Worldwide


Barcelona rekent volgend seizoen op deelname aan de Champions League. Dat is nog niet zeker, omdat er een onderzoek naar de membership loopt.

Barcelona wordt ervan verdacht 1,4 miljoen euro te hebben overgemaakt naar het bedrijf van de man die destijds voorzitter was van de technische scheidsrechterscommissie van Spanje: José María Enríquez Negreira. De zogeheten ‘Negreira case’ is nog altijd niet gesloten en zou voor Barcelona wel eens nadelige gevolgen kunnen hebben, maar Barcelona rekent daar volgens Marca nu niet op. En mocht dat wel zo zijn, dan heeft het voor Barcelona grote financiële gevolgen in een periode waarin de membership de zaken op orde begint te krijgen.

Barcelona vertrouwt op de herstellende relatie met de UEFA, die een flinke knauw gekregen heeft, onder meer door de steun voor de Tremendous League, een initiatief van Actual Madrid-voorzitter Florentino Pérez. Laporta heeft zijn greatest gedaan om de boel te lijmen, onder meer door zich terug te trekken uit de Tremendous League. Dat gebaar wordt door de UEFA gewaardeerd. Barcelona rekent erop dat het gewoon deel magazine nemen aan de Champions League en door de UEFA niet gestraft zal worden.

Als Barcelona toestemming krijgt voor deelname aan de Champions League, dan komt het in Pot 1, waar ook Feyenoord in te vinden is.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven