‘Barcelona krijgt goed nieuws van gemeente over verbouwing stadion’ – Voetbal Worldwide


Barcelona heeft in zijn race tegen de klok om op tijd klaar te zijn met de verbouwing van het stadion goed nieuws gekregen van de gemeente. De membership heeft toestemming gekregen om tot later op de dag te werken aan de monsterklus.

Dat meldt Mundo Deportivo. De Spaanse sportkrant weet dat de gemeenteraad in de Catalaanse metropool heeft ingestemd met een plan waarbij Barcelona ‘s avonds tot middernacht aan de verbouwing van Camp Nou magazine werken. Momenteel moeten de werktuigen om 20.00 worden neergelegd. In die vier further uurtjes is wel de voorwaarde dat de omwonenden geen overlast ondervinden. Ook magazine er op zaterdagen gewerkt worden.

Zodoende hoopt Barcelona, dat momenteel uitwijkt naar het Olympisch Stadion van de stad, gebruikt voor de Spelen van 1992, in november in elk geval te kunnen terugkeren naar hun thuisbasis, al zal de verbouwing nog een paar jaar duren. Ook als het wél nog wat vertraging oploopt, zal het in het niet vallen bij het andere wereldberoemde gebouw in de stad: de Sagrada Familia staat er al meer dan 140 jaar en zelfs die is nog niet afgebouwd. Beide kathedralen moeten in 2026 helemaal klaar zijn.

Scroll naar boven