Bayern München vindt in Turkije zijn nieuwe rechtsback – Voetbal Worldwide


Bayern München heeft Sacha Boey aangetrokken. De 23-jarige rechtsback is overgekomen van Galatasaray, voor een transfersom van naar verluidt dertig miljoen euro.

Bayern was al langer op zoek naar een nieuwe rechtsback. De bezetting achterin werd dun door blessuregevallen en de Afrika Cup-deelname van Noussair Mazraoui. Naast laatstgenoemde was de langdurig geblesseerde Bouna Sarr de enige echte rechtsback in de selectie van coach Thomas Tuchel. Tuchel liet mede daardoor middenvelder Konrad Laimer vaak rechts achterin spelen. De coach van Bayern krijgt er met Boey per direct een optie bij.

De aanwinst van Bayern doorliep de jeugdopleiding van Stade Rennes en verliet die membership in de zomer van 2021 voor Galatasaray. Bij de Turkse grootmacht maakte de voormalige jeugdinternational dit seizoen indruk, onder meer in de Champions League. Galatasaray was in de groepsfase van het miljardenbal gekoppeld aan Bayern. Boey maakte in beide duels met Der Rekordmeister de negentig minuten vol.

Christoph Freund vertelt als sportief directeur through de Bayern-site aan de achterban wat van Boey verwacht kan worden: ‘Hij is een erg snelle en fysiek sterke rechtsback, die iedere wedstrijd veel meters aflegt en duels niet uit de weg gaat. Hij werd een publiekslieveling bij Galatasaray en heeft zich daar sterk ontwikkeld.’ Boey spreekt zelf van ‘een droom die uitgekomen is’. Hij heeft een contract tot medio 2028 getekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Scroll naar boven