Bayern veroordeelt racistische beledigingen richting Dayot Upamecano – Voetbal Worldwide


Dayot Upamecano heeft na afloop van de Champions League-wedstrijd tussen zijn ploeg Bayern M√ľnchen en SS Lazio te maken gekregen met racistische berichten aan zijn adres, verstuurd through sociale media. Bayern veroordeelt de berichten in een assertion.

Kort na het laatste fluitsignaal nam Bayern in een korte verklaring nadrukkelijk afstand van individuen die zich voor followers van de membership uitgeven, maar het toch nodig achten om de Franse verdediger met allerlei walgelijke berichten te bestoken. ‘De racistische reacties op sociale media richting Dayot Upamecano verdienen absoluut onze afschuw. Bayern veroordeelt die in de scherpst mogelijke bewoordingen. Wie zulke reacties schrijft, is geen fan van onze vereniging. Wij staan achter je, Upa!’

Upamecano vervulde een negatieve hoofdrol in Stadio Olimpico. De Franse verdediger kreeg een rode kaart voor een harde overtreding in zijn eigen zestienmeter. De resulterende penalty werd benut en bleek het winnende doelpunt voor de Italianen.

Scroll to Top